Проблеми зі світлом та мобільним зв'язком: Зеленський анонсував нові рішення

Проблеми зі світлом та мобільним зв'язком: Зеленський анонсував нові рішення

Зеленський провів нараду з урядовцями щодо проблем зі світлом і мобільним зв'язком

Президент Володимир Зеленський провів нараду з урядовцями, щоб обговорити питання, пов'язані зі зниженням якості світла та проблемами з мобільним зв'язком. Про це він повідомив у вечірньому зверненні до громадян.

Зеленський зазначив, що на нараді приймали участь прем'єр-міністр Денис Шмигаль, міністр економіки Юлія Свириденко, міністр з цифрової трансформації Михайло Федоров та міністр фінансів Сергій Марченко.

«Вже є конкретні рішення щодо проблем, які стикаються українці – нові програми, які допоможуть людям у разі дефіциту електрики, а також стабілізація мобільного зв'язку. Зараз наша головна мета полягає в створенні нових джерел генерації електроенергії, і на це буде виділений фінансовий ресурс. В найближчий час уряд представить деталі», – сказав Зеленський.

Раніше повідомлялося, що Україна зробить все можливе, щоб збільшити імпорт електроенергії.

Також стало відомо, що унаслідок російських обстрілів пошкоджено або зруйновано 90% потужностей теплової генерації ДТЕК. Орієнтовна сума, необхідна для відновлення пошкоджених об'єктів, складає 14-16 млрд гривень ($350-400 млн).

У раніше час лідер компанії "Укренерго" спростував інформацію про експорт електроенергії з України, зазначивши, що Україна не продає електроенергію за кордон, а лише транспортує електрику сусіднім країнам.

Читайте також: