Проєкт Метінвесту «Азовсталь. Символ незламності» здобув гран-прі Effie Awards Ukraine 2023

Українська комісія міжнародної нагороди в галузі рекламно-маркетингових комунікацій Effie Awards назвала агенції та найкращі проєкти у 2023 році.

Головний приз цьогорічної премії отримав проєкт під назвою "Азовсталь. Символ незламності". Ці браслети були виготовлені зі сталі Азовсталі в обмеженій кількості. Усі отримані кошти від продажу цих браслетів, які склали понад 300 мільйонів гривень, були спрямовані на підтримку "Армії дронів".

Проєкт "Азовсталь. Символ незламності" був створений агенцією Gres Todorchuk для фандрейзингової платформи UNITED24 та Групи "Метінвест". Ідея проєкту виникла восени 2022 року, коли увесь світ знаходився в курсі ситуації з фортецею Маріуполя під назвою "Азовсталь". Назва комбінату стала символом мужності та незламності для кожного українця.

З останньої партії сталі "Азовсталі", наданої Групою "Метінвест", було виготовлено 100 000 унікальних браслетів. Їх розпродали в 44 країнах світу, вони стали аксесуарами у світових громадських діячів, політиків та зірок. За допомогою цих браслетів було зібрано понад 300 мільйонів гривень на допомогу Україні.

Участь Групи "Метінвест" у проєкті "Азовсталь. Символ незламності" була частиною мілітарної ініціативи "Сталевий Фронт" Ріната Ахметова. З початку війни Група "Метінвест" перерахувала понад 2 мільярди гривень на допомогу силам оборони України, які були використані на закупівлю та виробництво різного обладнання для ЗСУ.

Генеральний директор Групи "Метінвест" Юрій Риженков відзначив, що ця нагорода є визнанням не лише проєкту, а й самого значення "Азовсталі" для українців та навіть для іноземців. Він також висловив подяку партнерам з UNITED24, Gres Todorchuk та іншим за реалізацію проєкту.

Проєкт "Азовсталь. Символ незламності" став можливим завдяки співпраці Групи "Метінвест", UNITED24 та Gres Todorchuk. Дизайн браслетів був розроблений ювелірним домом SOVA, доставку забезпечила Нова пошта, а продажем браслетів займалася Rozetka.