Путін боїться нового заколоту: хто може піти маршем на Москву

Російський лідер Володимир Путін боїться повторення нового маршу та заколоту, організованого Євгенієм Пригожиною. Після попереднього випадку, Росія отримала науку і постарається уникнути нових повстань. Проте російський правозахисник Марк Фейгін, у інтерв'ю 24 каналу, повідомив, що можливе заколот можуть очолити генерали або командири.

Після заколоту Пригожиною, Путін рідко виходив на публіку. Деякі говорять, що він полетів на Валдай, а інші твердять, що він заховався у бункері. Одне відоме - Путін не бажає повторення червневого повстання.

Фейгін стверджує, що Путін не хоче брати на себе цей ризик та загрозу. Він вчасно «відправив» Пригожина та його оточення. Це свідчить про те, як вони ставляться до цього. Чому Путін не позбувся його? Чому він не відправив його в Африку? Вони безумовно занепокоєні цим, - пояснив Фейгін.

Отже, Фейгін стверджує, що повторення версії Пригожиної 2.0 є досить ймовірним. Проте слід відзначити, що важко передбачити, чи очолить заколот військова особа чи політик. Російські спецслужби зробили все можливе, щоб цього не сталося.

Фейгін зазначив, що Пригожин мав певну самостійність: він воював та виконував накази Путіна, але був також і своєю окремою постаттю. Зараз в Росії такої самостійності немає.

Можливо, новий заколот буде зовсім іншим, більше диверсифікованим. Наприклад, один з генералів, командирів або когось іншого зниженого рангу може організувати заколот. Чому б ні, - підведе підсумки Фейгін.