Рятувальники закликали українців на вихідні залишатися вдома

Відповідно до прогнозу синоптиків, на 26-27 листопада очікується погіршення погодних умов на більшості території України, крім західних областей. Це привело до того, що ДСНС звернулася до громадян з проханням якоможна більше перебувати вдома.

За даними рятувальників, очікується сніг та хуртовини, місцями замети та ожеледиця на дорогах. Звідси заклик до обережності водіїв та пішоходів, і, де можливо, залишатися вдома та уникати подальших поїздок.

Якщо поїздка не може бути відкладена, необхідно дотримуватися правил дорожнього руху надзвичайно уважно. Водіям рекомендується сповільнювати швидкість та дотримуватися безпечної дистанції, зокрема в областях перехресть і пішохідних переходів. Пішоходам слід переходити дорогу тільки відповідно до встановлених правил та носити на собі світловідбивачі та взуття, що не ковзає.

Крім того, рятувальники нагадали водіям необхідність замінити літні шини на зимові. У Карпатах уже спостерігається морозна погода зі снігом і сильним туманом. У зв'язку з цим, у понеділок, 27 листопада, рух великогабаритного транспорту до столиці буде обмежено.

Зазначено, що 26-27 листопада на Київщині очікується складна погода, з сильними снігопадами та зростанням снігового покриву на 20-30 см, на південних та східних районах області - до 50 см. Також прогнозуються посилення вітру до 17-22 м / с, на деяких ділянках - до 25 м / с. Тому синоптики попереджають про можливість хуртовин, снігових заметів та ожеледиці на дорогах.

На замітку, синоптики прогнозують, що очікує українців у зимовий період.