РФ може влаштовувати в Україні тривоги по 12 годин на добу – Ігнат

Росія може продовжувати свою тактику тероризму шляхом оголошення тривалих тривог в Україні через загрозу ударів. Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат під час інтерв'ю на Радіо Свобода.

Ігнат відповідаючи на запитання, чи може Росія оголошувати тривоги по 12 годин на добу, підтвердив, що вже були випадки таких тривог.

Він пояснив: "Вже раніше ми мали такі тривоги. Вони тривали 20-30 хвилин, але повторювалися кілька разів на день. Це створювало напругу, в успіхивалася тривога, а через пів години вона знову починалася. Цей процес тривав пів дня. Раніше літаки злітали на півтори години, а це було обумовлено об'ємом палива, який дозволяв літакам перебувати в повітрі без дозаправки. Десь пів року тому таких злетів було три-чотири".

Ігнат додав, що ворог може продовжувати таку тактику і використовувати всі необхідні засоби. Він нагадав, що рішення про скасування повітряних тривог на час тривалих польотів російських винищувачів МіГ-31К може бути прийняте лише вищим керівництвом держави.

Останнім часом в Україні стало частіше зустрічатися повітряні тривоги, пов'язані з винищувачами МіГ з боку Росії. Раніше такі тривоги тривали короткий час, але зараз тривають кілька годин. Це стало можливим через виконання окупантами інших завдань на літаках, зокрема, дозаправки в повітрі.