РФ використовує проти України новий безпілотник. Що про нього відомо

Українська армія активно використовує нову модифікацію безпілотника-камікадзе під назвою "Ланцет" або "Ізділіє-53". Цей безпілотник має унікальну можливість автономно виявляти й ідентифікувати цілі на полі бою.

Інформація про появу нового безпілотника-камікадзе "Ізділіє-53" була отримана від американського Інституту вивчення війни (ISW). За його звітами, ворожа сторона розпочала використовувати цю новинку з 21 жовтня.

Головний плюс "Ізділія-53" полягає у наявності системи автоматичного управління, яка допомагає розрізняти типи цілей та збільшує ймовірність успішного удару. Наразі російські військові не використовують цей безпілотник широко, однак вони вже проводять його випробування з метою реалізації масових ройових ударів, повідомляють експерти.

Корисне навантаження "Ізділія-53" складає 3-5 кг, що на даний момент не дозволяє завдати значних пошкоджень важливим мілітарним об'єктам.

Раніше експерти з Інституту вивчення війни в Америці публікували інформацію про появу російських безпілотників "Італмас" (також відомих як "Ізділіє-54"), які були сильно переслідувані за гучністю свого руху, нагадуючи газонокосарку.

На Бахмутському напрямку, навколо Хромового у Донецькій області, українські військові здійснили успішну оборону проти атак противника. Також були відбиті спроби ворога відновити свої позиції поблизу Кліщіївки та Андріївки, де нашим захисникам довелося стояти проти понад 10 атак. Сили оборони України продовжують активні дії на південь від Бахмута Донецької області, завдають противнику значних втрат, як у живій силі, так і в техніці, окупують досягнуті рубежі.

На Авдіївському напрямку агресор намагається оточити Авдіївку, але наші військові стійко тримають оборону, завдаючи ворогу значних втрат. Не вдалося противнику здійснити наступні дії в районах Кераміка, Новокалинового, Степового, Авдіївки, Тоненького та Опитного у Донецькій області, де силами оборони було відбите понад 15 атак ворожої сторони.