Ріст економіки РФ на 3%. А Путін не блефує?

За дев'ять місяців виробництво електроенергії оновлює падіння, незважаючи на зростання російської економіки, особливо у військово-промисловому комплексі.

Наголошую, що все, що я повідомлятиму, є лише гіпотезою. Я не економіст, і цим предметом мають займатися десятки інститутів академії наук і сотні економічних факультетів різних вищих навчальних закладів (хоча моя спроба жартувати не дуже удалилася).

Ось що я розумію:

  • Я розумію, що це стосується виробництва, а не споживання. Проте російська економіка в її поточному стані не може вважатися постіндустріальною. Без енергії немає виробництва.
  • Минулого року було досягнуто пікові поставки електроенергії до Китаю (4,7 млн кВт-год), а цього року прогнозується експорт на рівні 3,6 млн кВт-год. Це значно, але не компенсує падіння.

Виходить дві можливі спостереження (у розумінні гіпотези):

  1. Всі галузі російської економіки, крім тих, що пов'язані з війною, настільки знизилися, що призвели до падіння виробництва енергії.
  2. Російська влада бреше про зростання військово-промислового комплексу і економіки загалом.

Найбільш важливою є спостереження, як зростає кількість несплачених кредитів бізнесу, кількість банкрутств фізичних осіб і т.д.

Цей пост має за мету привернути увагу саме економістів до цієї проблематики. Від відповіді на питання "як справи з російською економікою?" залежить наша стратегія виживання.

Читайте також:
  • Конфіскація мільярдів Росії. Повна юридична та фінансова відповідальність за вчинення геноциду
  • Чому Велика війна буде тривалою
  • ЄС продає росіянам продукцію для забезпечення армії: спливли факти на мільйони доларів