Роботу аеропорту в Ризі було зупинено через невстановлений літальний об’єкт

Роботу аеропорту в Ризі було зупинено через невстановлений літальний об’єкт

У п’ятницю робота аеропорту в Ризі була призупинена на пів години через підозрілий літальний об’єкт. Про це повідомляє Delfi з посиланням на агенцію LETA.

Аеропорт Latvijas gaisa satiksme о 13:24 за місцевим часом у п’ятницю призупинив польоти на 30 хвилин через те, що один з пілотів повідомив про підозрілий літальний об’єкт на траєкторії посадки.

Таке призупинення роботи аеропорту вплинуло на три рейси, серед яких літак авіакомпанії LOT з маршрутом Варшава-Вільнюс. Наразі польоти відновлені, і літак LOT повертається до Риги.

Додаткових деталей щодо цього інциденту не повідомляється.

Нагадаємо, що влада Естонії збирається звернутися до Європейського союзу і НАТО стосовно приглушення Росією сигналів GPS. Естонія планує порушити це питання разом з ЄС і НАТО після серії збоїв, які вплинули на рейси і морський рух.

Раніше The Financial Times повідомляла, що міністри закордонних справ Естонії, Латвії та Литви звинуватили Росію у приглушенні роботи супутникової навігаційної системи GPS у районі Балтійського моря. Вони попередили про зростання загрози авіаційних катастроф в регіоні.

З серпня 2023-го по кінець березня 2024 року кількість випадків приглушення або заміни сигналу GPS в районі Балтійського моря збільшилася з менше ніж 50 до 350 на тиждень, за даними GPSJAM.org.

Читайте також: