Росія б'є по Україні специфічними ракетами ‒ Гуменюк

Останнім часом російські загарбники обстрілюють Україну, використовуючи ракети, які є складнішими для збиття протиповітряною обороною. Цю інформацію розповіла речниця оперативного командування "Південь", Наталя Гуменюк, під час телемарафону, який був транслюваний національним каналом.

Вона зазначила, що Росія випускає більше балістичних та надзвукових ракет в напрямку України. При цьому, речниця вважає, що це свідчить про те, що росіяни оцінюють високий рівень протиповітряної оборони України і намагаються знайти нові способи атаки.

"Бачимо, що вони використовують озброєння, яке дає результат та має високу ефективність. Проте застосування балістики та надзвукових ракет є дуже складним та не дозволяє досягти розрахованого ефекту", - зазначила Гуменюк.

Вона також згадала про нічний удар по Одеській області, який був здійснений росіянами за допомогою надзвукових ракет "Онікс". За словами Гуменюк, цей удар був спрямований на об'єкти припортової інфраструктури, зокрема зерносховище та рекреаційну зону.

Будучи безпосередньо на фронті, росіяни сподіваються досягти "перемоги" шляхом таких атак на Україну, оскільки їм не вдається досягти її на полі бою.

Росія вночі 7 жовтня атакувала Одещину використовуючи надзвукові ракети "Онікс" типу протикорабельних. Ці ракети були запущені з берегового ракетного комплексу "Бастіон" на території, яка тимчасово окупована Кримом.

Були зафіксовані попадання цих ракет в будівлю пансіонату в рекреаційній зоні та в зерносховище, яке знаходиться поруч із портом.