Росія без Путіна і без війни

Якщо Ізраїль і ХАМАС здійснять обмін полоненими і заручниками, підтримані міжнародним посередництвом, і укладуть мирну угоду, за умови нейтралітету Ірану, то Захід зосередиться на Україні і Росії, спрямовуючи свої зусилля на організацію мирної угоди, щоб Путін не зміг втрутитися в справи.

Драговидно Путіну, що припинення війни в Україні несприятливе, оскільки це перешкода для досягнення його основної мети - збереження беззаперечної влади в Росії, іншими словами, продовження правління замість передачі частини влади і контролю на користь групи політиків, олігархів та силовиків, що складають його оточення.

З цією мірою Путін активно буде спротивлятися зменшенню впливу конфлікту між Ізраїлем та Палестинською територією, а також буде опиратися перемовинам з Україною, які означатимуть зробити певні кроки і піти на компроміси. Це обов'язково позначиться на його політичній і владній долі в Росії.

Спроби близького друга Путіна, Патрушева, впровадити план перехідної влади на наступника мають обмежені шанси на успіх, так само як і спроби самого Путіна зберегти беззаперечну владу будь-яким шляхом.

Найімовірніше, Росія збирається змінити політичну систему на формально колективну (Політбюро), так званий "путінізм без Путіна". Однак, умовою для такої зміни є закінчення війни.