Росія не виконала зобов’язань перед ОПЕК+

Росія не виконала зобов’язань перед ОПЕК+

Міністерство енергетики Росії повідомило, що через "технічні причини" країна перевищила квоту на видобуток ОПЕК+ у квітні.

Цей несподіваний крок свідчить про проблеми Москви зі стримуванням видобутку, вважають аналітики і галузеві джерела.

Міненерго пояснило, що це пов'язано з "технічними особливостями скорочення видобування на значну величину". Заява була опублікована навесні перед зустріччю ОПЕК+ 1 червня, на якій міжнародні виробники нафти обговорюватимуть подальшу політику видобутку.

Росія, Саудівська Аравія та інші члени ОПЕК+ пообіцяли додатково зменшити видобуток нафти, щоб підтримати ціни. Нафта - ключове джерело доходів.

"Я думаю, що саме це мають на увазі під "технічними особливостями скорочення виробництва націлений на значну суму". Неможливо так швидко зменшити видобуток", - сказав аналітик Олексій Кокін.

Рональд Сміт, старший аналітик компанії BCS World of Investments, зазначив, що "технічні причини" можуть бути пов'язані з управлінням родовищами. Старі родовища неможливо просто вимкнути без можливого пошкодження виробничої потужності.

Джерело в російській компанії повідомило, що скоротити видобуток було складно через складний процес, включаючи високий тиск у свердловинах.

Дані ОПЕК:

  • Видобуток нафти в Росії у квітні скоротився на 154 тисячі барелів на добу порівняно з березнем до 9,29 млн б/д.
  • Середній видобуток нафти в Росії у першому кварталі становив 9,42 млн барелів на добу.

Квота Росії на видобуток нафти, включаючи додаткові добровільні скорочення у рамках ОПЕК+, становила близько 9,09 млн барелів на добу.

Джерело: ZN.UA

Читайте також: