Росія планує провокації на півдні України – розвідка

Російські терористи готуються до диверсій в Україні у 2024 році

За повідомленням Головного управління розвідки Міноборони в Telegram, російські терористичні групи мають намір проводити диверсійні атаки та провокації на півдні України у 2024 році.

...серед намірів росіян на 2024 рік – підготувати спецгрупи для вчинення диверсійних атак та провокацій на території вільних українських областей на півдні

Розвідка також зазначає, що в Росії загрожує нестача лейтенантів, тому Москва прискорює підготовку молодшого офіцерського складу і швидко масштабує її. За даними ГУР, випускників, які успішно пройшли прискорену підготовку та отримали офіцерське звання, негайно відправляють на фронт.

Також росіяни посилюють боєздатність своїх штурмових підрозділів шляхом переміщення чоловіків з окупованих територій України.

Зазначимо, що триває 673-тя доба повномасштабної війни Росії проти України, під час якої минулої доби відбулося 56 бойових зіткнень.

У цей час наша авіація здійснила удари по 10 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, а також по 2 зенітно-ракетних комплексах ворога.

Підрозділи ракетних військ поцілили в 5 районів зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, 2 пункти управління, 6 складів боєприпасів та 2 артилерійські засоби противника.