Росія пошкодила електростанцію на півдні України. Є проблеми у мережах семи областей

Внаслідок російських обстрілів ввечері 27 вересня пошкоджено теплову електростанцію на півдні України.

Загалом через бойові дії та з інших причин на ранок 28 вересня без світла залишалося 404 населені пункти. Про це повідомили в Укренерго.

Зокрема, є нові пошкодження в мережах обленерго Донеччини, Запоріжжя, Миколаївщини, Одещини, Харківщини, Херсонщини та Чернігівщини.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"На Донеччині також знеструмлено два вуглевидобувних підприємства. Відновлення живлення відбувається за безпекової ситуації та з дозволу військових", ‒ йдеться у повідомленні.

Сьогодні імпортується електроенергії зі Словаччини. Загальний обсяг 131 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 54 МВт. Водночас здійснюється експорт у Словаччину та Молдову. Загальний обсяг 5 305 МВт·год, з максимальною потужністю в окремі години до 430 МВт.

"Для підтримки балансу між споживанням та виробництвом електроенергії вчора обмежувалась робота вітрових та сонячних електростанцій в денні години з 10:30 до 15:20. Триває планова ремонтна кампанія на енергоблоках електростанцій", ‒ додали в Укренерго.

Російська Федерація прагне створити значні запаси крилатих ракет, щоб цієї зими знову обстрілювати об'єкти української енергетичної інфраструктури.

Щоб запускати ці ракети з глибини російської території, країна-агресорка використовує стратегічну бомбардувальну авіацію, йдеться у звіті розвідки Міноборони Великої Британії.