Росія та Північна Корея розширюють співпрацю

Росія та КНДР продовжують розширювати співпрацю у різних сферах, таких як торгівля, економіка, наука та технології. Про це повідомляє Yonhap.

На 10-му засіданні міжурядового Комітету зі співробітництва в торгівлі, економіці, науці та технологіях, яке відбулося у Пхеньяні, сторони підписали протокол про готовність активізувати двосторонні обміни та співпрацю. Це стало результатом домовленостей Кіма Чен Ина та Путіна під час їхнього вересневого саміту.

Деталі домовленостей між Росією та Північною Кореєю зазвичай не розголошуються.

Згідно з повідомленням видання, на засіданні комітету обговорювалися різні питання, починаючи від допомоги та економічного співробітництва до відправки північнокорейських робітників до Росії.

ЗМІ Північної Кореї повідомили про домовленість з Росією про розширення обмінів та співпраці у спортивній сфері на наступні два роки. Вони зазначають, що міністри спорту двох країн підписали відповідну угоду в Пхеньяні. Також, згідно з повідомленням, делегація Міністерства культури КНДР збирається поїхати до Санкт-Петербургу на 9-й Міжнародний культурний форум, який відбудеться 16-18 листопада.

Нагадаємо, лідер Південної Кореї заявив, що КНДР причетна до війни Росії проти України.

Раніше повідомлялося, що Північна Корея передала Росії 1000 контейнерів військового обладнання та боєприпасів для використання у війні проти України. 

Раніше було зазначено, що Південна Корея має докази того, що Москва отримує озброєння від Північної Кореї та використовує його у війні проти України.