"Росія віками грала на протиріччях, стравлювала країни і народи" - колишній міністр закордонних справ України

Український дипломат Володимир Огризко розповів, що стратегія Москви завжди полягала в грі на протиріччях між країнами та народами. Він зазначив, що Росія використовує класичні технології, які дозволяють їй стравлювати інших та контролювати ситуацію. Це підтверджується багатьма конфліктами у просторі колишнього СРСР, включаючи втручання в Україну.

Огризко наводить приклади російських впливів, таких як Придністров'я у Молдові, Нагірний Карабах у Вірменії та Азербайджані, а також ситуація в регіонах Абхазії та Південній Осетії на Грузії. Він стверджує, що Росія вміло маніпулює протиріччями та використовує їх для досягнення своїх цілей. Це стало постійною тактикою Кремля.

У той же час, контррозвідка СБУ успішно провела спецоперацію та затримала агента ФСБ, який намагався створити агентурну мережу на півдні України. Це ще один приклад інформаційної війни та втручання Росії.

Росія грає на протиріччях сусідніх країн і народів, і в цьому завжди була стратегія поведінки Москви. Про це в інтерв'ю Gazeta.ua розповів колишній глава українського МЗС і дипломат Володимир Огризко.

"Росія на тому й жила, живе та буде жити, її зовнішня політика, щоб грати на протиріччях, стравлювати країни і народи. Класична технологія, яку з далеких віків використовує Москва. Увесь простір колишнього СРСР свідчення цього. Він цілком став полем для конфліктів Москви. А потім під фальшивим гаслом росіяни вдають миротворців, посередників, фактично керують процесом. Контрольований хаос", - каже дипломат.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Також Володимир Огризко наводить приклади кривавих кордонів російських впливів.

"Візьміть приклади з Придністров'ям у Молдові, Нагірним Карабахом у Вірменії та Азербайджані, який Баку зараз вирішив. Гляньте, що діється в грузинських регіонах Абхазії та Південній Осетії. Потім війна на Донбасі та анексія Криму. Аж до повномасштабного вторгнення в Україну в лютому 2022 року. Це все свідчення, що Росія дуже добре розуміє, як треба маніпулювати та використовувати протиріччя. Як потрібно спочатку створювати умови для кризи, а потім нею управляти. Це їхня постійна тактика", - каже колишній глава українського МЗС.