Росія визнала, що атакувала Харків як помсту за обстріл Білгорода

Російське військо обстріляло Харків у відповідь на удар по Білгороду

Міністерство оборони Росії повідомило, що російсько-окупаційні війська здійснили атаку на місто Харків як відповідь на удар по центру Білгорода, за який РФ звинувачує Україну.

У Харкові знищено представників ГУР і ЗСУ, які брали участь у плануванні та виконанні теракту в Білгороді. Там також перебували до 200 іноземних найманців, яких планувалося залучити до проведення терористичних рейдів на прикордонній з Україною території РФ - повідомляє Міноборони Росії.

Проте, фактично росіяни атакували цивільні об'єкти в центральній частині Харкова. Атака сталася ввечері 30 грудня, коли окупанти завдали удару ракетами C-300 з території Білгородської області.

Внаслідок обстрілу пошкоджено готель Kharkiv Palace, дитячий садок, житлові будинки, адміністративні будівлі, магазини, ресторани, торговельні павільйони та автомобілі.

Наразі відомо, що в результаті атаки постраждали 28 осіб, з них двоє хлопців 16 та 14 років, а також радник із безпеки команди журналістів німецького медіа – громадянин Великої Британії.

Раніше, 30 грудня, в Білгороді стався удар, за який місцева влада звинуватила Збройні сили України.

За даними Росії, в результаті обстрілу загинули 24 людини, серед яких двоє дітей, а ще понад 100 осіб отримали поранення. Однак, співробітники ППО працювали тільки на військових об'єктах, тому пошкодження цивільної інфраструктури є наслідком дій російських сил.