Росія за минулий місяць випустила по Україні рекордну кількість Shahed

Росія протягом вересня 2023 року випустила по Україні 521 ударний дрон Shahed-136, це є максимальним рекордом.

Попердній рекорд встановлено у травні, коли РФ застосувала 413 дронів. У червні - 197, у липні - 246, у серпні - 167, повідомив військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив" Олександр Коваленко.

В лютому, березні та квітні інтенсивність ударів була нижчою за 100 на місяць, тобто вже тоді в росіян була можливість накопичувати дрони, щоб збільшити атаки у вересні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Більша частина всіх ударів припадала у вересні на Одеську область, дунайську портову інфраструктуру та зернові хаби. Російські окупанти продовжують зерновий терор, використовуючи варіативні маршрути з пошуком напрямків із найменшою протиповітряною компонентою. І з урахуванням скорочення кількості збитих Shahed-136 їм це вдається", - зазначив Коваленко.

Росіяни також планували зробити дослідну партію дронів-камікадзе у 100 одиниць на власних потужностях протягом першого півріччя,однак їм цього не вдалося. Виробництво дуже залежне від постачання контрабандних запчастин, тому в найближчій перспективі Росія навряд чи зможе вийти на замкнутий цикл, зберігаючи залежність від Ірану.

Ворог покращує захист дронів Shahed від засобів радіоелектронної боротьби.

Це складна ціль для української протиповітряної оборони, сказав речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Росіяни можуть по-різному запускати Shahed, аби максимально розосередити увагу сил ППО. Одна група може летіти по колу, інша - напряму, й таким чином об'єкт атакують з кількох сторін одночасно, зазначив він.