Росія знову заговорила про переговори

Міністр оборони Російської Федерації Сергій Шойгу заявив на Пекінському Сяншаньському форумі, що Росія готова до політичних дискусій про "постконфліктне врегулювання щодо України" та "подальшого співіснування із Заходом".

У своїй промові Шойгу зазначив, що Росія зберігає готовність до політичних дискусій щодо вирішення української кризи та встановлення параметрів подальшого співіснування з країнами Заходу. Він закликав "об'єднати зусилля всіх зацікавлених країн" для створення "справедливого, багатополярного світопорядку і оновлення архітектури міжнародної безпеки".

Президент Росії Володимир Путін раніше також заявив, що Україна розмірковує про переговори. Зокрема, він звернув увагу на необхідність виведення російських військ з території України і поваги до прав українців на життя на своїй землі.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що говорити про закінчення війни можна буде тільки після виведення російських військ з України і поваги до прав українців. В минулому році Зеленський представив 10 пунктів формули миру, які становлять основу для досягнення мирного врегулювання конфлікту.