Росіяни перегруповуються під Авдіївкою

У зв'язку зі значними втратами, російська армія на Донбасі перегруповує свої підрозділи, фокусуючись на Авдіївському напрямку.

Однак, окупанти не здійснюють спроби оточити Авдіївку, заявив 26 жовтня речник Сил оборони Таврійського напрямку - Олександр Штупун. Ворожа сторона надсилає все більше бронетехніки з півдня від міста, перешкоджаючи оточенню.

За словами Штупуна, Російська Федерація продовжує активно застосовувати авіацію та підтримує спроби вторгнутися в місто шляхом надсилання механізованих колон зі значною кількістю бронетехніки. Ворожа сторона зазнала відчутних втрат на Донбасі.

На Таврійському напрямку, противник здійснив 16 авіаударів протягом доби. Більшість з них спрямували на Донеччину. Загарбники використовували гелікоптери та літаки Су-25, а також скидали керовані авіабомби. За попередніми даними Штупуна, російська авіація вночі діяла менш активно через негідні погодні умови.

За словами Штупуна, наші воїни міцно утримують оборону в районах Авдіївки, Степового та Тоненького. ЗСУ відбили 15 атак агресора на цьому напрямку.

За українськими джерелами, у період з 10 по 20 жовтня у районі Авдіївки знищено понад 109 одиниць російської техніки. Український офіцер запасу опублікував супутникові знімки, що свідчать про втрати агресора.