Російська мова повертається в Україну: росіяни запустили новий фейк

У мережі з'явився новий ворожий фейк, який стверджує, що російська мова повертається в Україну на законодавчому рівні. Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

За даними повідомлення, фейкова маніпуляція напередодні закріпляється ідеєю, що закон про національні меншини гарантує право використовувати російську мову разом з державною. Ці фейкові повідомлення розповсюджуються через TikTok.

Насправді, в оновленому законопроекті йдеться про те, що навчальні заклади можуть обирати мову навчання для національних меншин, але це повинна бути офіційна мова Європейського Союзу.

"Положення законопроекту не стосуються Росії", - наголошує Ольга Стефанішина, віце-прем'єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції. "Наприклад, російською можна транслювати не більше 30% від часу програми або її частини", - додається в повідомленні.

Крім того, слід зазначити, що в Україні немає жодної офіційно визнаної спільноти, яка ідентифікує себе як російська меншина. Є лише громадяни України, які спілкуються російською мовою.

Нагадаємо, Центр протидії дезінформації оберігає вище керівництво України від майбутньої дезінформаційної кампанії, яка готується в іноземних ЗМІ.