Російські атаки на Новий рік: Повітряні сили прокоментували загрозу

Російська Федерація має невідомі плани на новорічну ніч, але не можна ігнорувати тривоги. Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

Ігнат зазначив, що якби була інформація про атаки Росії, то про це б вже повідомили українцям. Однак плани російського керівництва неможливо передбачити.

Зрозуміло, що в них є певні наміри на той чи інший день. Є відповідно об'єкти, які в них в пріоритетах з направлення туди як "Шахедів", так і крилатих ракет", - сказав речник Повітряних сил.

Також Ігнат додав, що потрібно постійно очікувати неприємностей від Росії.

Не треба думати, що на Новий рік вони захочуть здійснити повітряну атаку, а на наступний день зроблять паузу. Потрібно постійно бути в готовності", - нагадав Ігнат. Він також запевнив, що Повітряні сили будуть на постійній варті.

Згадаємо, що 30 грудня в Одесі ворог здійснив ракетний удар, який не призвів до постраждалих.

Під час атаки на Харків росіяни поцілили в готель.

Олег Синєгубов, начальник Харківської обласної військової адміністрації, повідомив про більше шести ударів, які призвели до пошкоджень цивільної інфраструктури. Профільні служби працюють на місцях влучань.

Вже 675-ту добу триває широкомасштабна збройна агресія Росії проти України. За цей час ворог здійснив 49 бойових зіткнень, 3 ракетних та 36 авіаційних ударів, а також 31 обстріл з реактивних систем залпового вогню.