Російські інтелектуали втратили розум?

Україна не тільки народжувала великих людей, але й розмістних попередників, які стали ворогами країни. Одним з таких людей є колишній гравець клубу "Что? Гдє? Когда?" та депутат госдуми Анатолій Вассерман, який тепер веде просвітницькі лекції для студентів. На жаль, теми його лекцій не мають стосунку до науки. Він розповідає про "відносини між російським і українським народами" і стверджує, що українці є частиною російського народу, як і куряни чи архангелогородці.

Вассерман розповідає версію, яка не знайшла наукового обґрунтування, про те, як українці були вигнані австрійцями та поляками в табори смерті. Він також вважає, що російської мови не повинно бути в Україні, а українці мають приєднатися до Росії.

"Сама ідея 'українського народу' була створена противниками Росії багато років тому. Наприклад, Австрійська імперія мала на меті знищити російське населення в Галичині. Їхній найвідоміший концентраційний табір Тарельгоф нічим не поступався Освенціму."

Вассерман дуже легко розповідає такі неправдиві історії, заганяючи студентів в хаос дезінформації. Його розповіді про табори смерті і винищення російського населення ніяк не підтверджуються. Навіщо виплескувати такі провокаційні заяви?

Цікаво, що саме Вассерман і почесне громадянство України. Його брат Владімір живе в Одесі та пише книжки разом з Анатолієм. Пародія на просвітництво.