Російський губернатор офіційно підтвердив смерть генерала Завадського на війні в Україні

Губернатор Воронезької області Олександр Гусєв підтвердив смерть заступника командира 14-го армійського корпусу генерал-майора Володимира Завадського. Він не розкрив подробиць його ліквідації.

Заступник командувача 14-го Армійського Корпусу Північного флоту генерал-майор Володимир Завадський загинув на бойовому посту у зоні проведення спецоперації. Он був командиром 4-ї гвардійської Кантемирівської Червонопрапорної танкової дивізії до серпня 2021 року», - повідомив губернатор Воронезької області.

Росія стверджує, що генерал-майор Володимир Завадський загинув на війні в Україні 28 листопада, ймовірно, в регіоні села Кринки на Херсонщині. Згідно з версією російської сторони, Завадський підірвався на міні.

Під час загибелі військовик був заступником 14-го Армійського корпусу, створеного у квітні 2017 року. Він планував і проводив операції окупації в Харківській області під час повномасштабного вторгнення в Україну. За інформацією ЗМІ, він ворожбитський з Ізюма разом із пораненими росіянами через контрнаступ ЗСУ у вересні 2022 року.

Україна переживає 649-й день повномасштабної війни з Росією. Протягом останньої доби відбулися 68 бойових зіткнень. Силами оборони було нанесено вісім ударів по позиціях ворога, два відразу по зенітно-ракетних комплексах та два по складах боєприпасів. Ракетні війська також завдали удару по важкій вогнеметній системі залпового вогню противника та зенітному ракетно-гарматному комплексу "Панцир".