Російський ОПК все ще може підтримувати боєздатність армії - ISW

У Росії обмежена оборонна промисловість, але це не перешкода для її здатності виробляти зброю

Інститут вивчення війни повідомив, що Росія має обмежену оборонну промислову базу та недостатню кількість ліній для виробництва танків. Однак це не заважає їй виробляти достатню кількість техніки для своїх військових потреб.

Російська оборонно-промислова база не така продуктивна, як позиціонує її Кремль, але вона все ще здатна підтримувати армію РФ.

Оборонна промисловість Росії досягла піку у вересні 2023 року й поступово знижувалася у наступні місяці. Російські виробники намагаються компенсувати дефіцит робочої сили та промислового обладнання для підтримки виробництва зброї. Західні компанії не бажають постачати запчастини через санкції, тому Росія звертається до Китаю та Північної Кореї.

Росія активно модернізує танки та використовує стару техніку

За останні роки Росія переважно використовує вже готові танки, які взяла зі складу. Виробники танків концентруються на їх відновленні та модернізації, а не на нових зразках. Росія намагається пристосуватися до санкцій та шукає співпрацю з іншими країнами, щоб компенсувати недоліки своєї оборонно-промислової бази.