Розвідка вивела з ладу унікальний електрометалургійний комбінат РФ – ЗМІ

Розвідка вивела з ладу унікальний електрометалургійний комбінат РФ – ЗМІ

Безпілотники бійців української розвідки атакували Оскольський електрометалургійний комбінат імені Угарова у Білгородській області в ніч проти 1 липня, повідомляє Liga.net. Це єдина в Росії металургійна підприємство повного циклу.

Безпілотники ГУР уразили дві найголовніші електропідстанції у Білгородській області: «Старий Оскол» поблизу села Незнамово та «Металургійна» біля села Волоконовськоє. Остання є однією з найбільших електропідстанцій у Європі.

Прес-служба Головного управління розвідки повідомила, що внаслідок операції було повністю знеструмлено комбінат, де реалізовано технологію прямого відновлення заліза і плавку в електропечах.

Зупинились усі електродугові печі, які потребують повної чистки і заміни дугових елементів для повторного запуску. Цей процес може зайняти декілька місяців, існує можливість, що деякі печі доведеться замінити зовсім.

Комбінат було збудовано залученням німецьких фахівців і здійснювало виробництво високоякісної сталі, включаючи леговані види спецсталей (SBQ) для автопрому та машинобудування, які використовували бездоменну технологію прямого відновлення заліза Midrex та електродугову плавку.

Атаки на російські металургійні підприємства можуть мати певний вплив на військову складову російських окупантів, але не змінять хід війни.

Крім того, у Курську, що знаходиться біля українського кордону, сталася велика пожежа, яка спалахнула в російському обласному центрі.

Також, в квітні Головне управління розвідки здійснило операцію проти російського малого ракетного корабля «Серпухов», знищивши його зсередини.

Читайте також: