Рух Трампа є загрозою демократії США – Байден

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден, який уже збирає гроші для своєї передвиборчої кампанії на другий термін,жорстко прокоментував випади свого конкурента Дональда Трампа.

Він заявив, що рух політика загрожує демократії США, згадавши про екстремістські сили в лавах Республіканської партії, які підтримує експрезидент Трамп, передає CNN.

"Зараз в Америці відбувається щось небезпечне. Існує екстремістський рух, який не поділяє основні переконання нашої демократії: рух MAGA (Make America Great Again гасло кампанії Трампа на минулих виборах Gazeta.ua). Немає сумнівів, що сьогоднішня Республіканська партія керується і залякується республіканськими екстремістами MAGA. Їхній екстремістський порядок денний, якщо він буде реалізований, докорінно змінить інститути американської демократії, якими ми їх знаємо", заявив американський лідер.

Він нагадав, що Трамп раніше відкрито говорив, нібито Конституція дає йому право робити все, що він захоче на посаді президента.

"Трамп каже, що Конституція дає йому право робити все, що заманеться. Я ніколи не чув, щоб президенти говорили таке жартома", додав Байден.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Президент США натякнув на нещодавню пропозицію Трампа стратити голову Об'єднаного комітету начальників штабів генерала Марка Міллі:

"Мовчання республіканців щодо цього коментаря було оглушливим. Ми всі повинні пам'ятати: демократії не обов'язково гинуть під дулом гвинтівки. Вони можуть загинути, коли люди мовчать, коли вони не можуть піднятися. Я вірю у вільні та чесні вибори і мирну передачу влади. Я вірю, що в Америці немає місця жодного, жодного, жодного політичному насильству", зазначив політик.

На виборах 2020 року Байден переміг експрезидента Дональда Трампа і може знову зустрітися з ним наступного року. Трамп є фаворитом у боротьбі за висування у президенти від Республіканської партії у 2024 році. Водночас Трамп зазначає, що має добрі стосунки з диктатором Володимиром Путіним, хоча й на посаді президента він нібито жорстко ставився до Росії.