Шакіра та феєрверк: український стадіон відкрили з небаченим розмахом

8 жовтня 2011 року в Києві було урочисто відкрито НСК "Олімпійський", який був реконструйований. Через місяць на цьому стадіоні відбувся перший матч, в якому збірна України зіграла проти Німеччини.

Ця урочиста подія відбулася з великою пишністю - дороги були перекриті, на місці було багато гостей і преси. Розвагами для публіки була виступаюча співачка Шакіра, за який їй заплатили 1 мільйон доларів. Святковий захід завершився півгодинним феєрверком.

Проте відкриття стадіону було супроводжено інцидентами. За 5 хвилин до офіційної церемонії прорвалися на поле арени 3 активістки з руху Femen, які висловили свою протест проти проведення Євро-2012. Під час самої церемонії сталася пожежа, коли піротехнічний пристрій влучив у огородження над одним з секторів.

Реконструкція стадіону була зроблена з великим розмахом, так як Україна бажала провести Євро-2012 на високому рівні. Будівельники працювали майже безперервно, використовуючи передові технології, включаючи еко-технологію Green Stadium і систему каналізації під вакуумом.

Особливістю проєкту стадіону є його дах, який важить 800 тонн і виконаний з особливого матеріалу, що витримує високі температури і має самоочищувальні властивості. Дах має прозорі куполи, які забезпечують достатнє освітлення арени і пропускають сонячне світло на газон. Його установка зайняла 10 днів і була здійснена за допомогою 160 кранів.

На стадіоні використано натуральний газон, для якого привезли 800 рулонів трав'яного покриття зі Словаччини. Цей газон вирощували протягом 2 років.

Оновлений стадіон має 70 050 місць, розділених на 80 секторів. Серед них є спеціальні місця для бізнесу, для інвалідів, для представників ЗМІ і коментаторів. Усі місця виготовлені з вогнетривкого матеріалу і мають колірну гаму в національних синьо-жовтих кольорах.

2 вересня 2020 року було представлено новий стадіон "Колос" у Ковалівці на Київщині. Цей стадіон розраховано на 5 тисяч глядачів і обладнаний підігрівом поля та сучасною дренажною системою. "Колос" зможе приймати матчі попереднього раунду Ліги Європи. У разі виходу команди у груповий етап, вона буде виступати на стадіоні "Олімпійському" в Києві.