Санкції проти Росії. Світ має терміново приймати рішення

Чи правда, що санкції досягли максимального рівня і не можна більше посилювати обмеження, як часто стверджують наші дружні країни?

Моніторингова група спростовує це твердження, ми недавно опублікували серйозний аналітичний звіт, оснований на нашій Санкційній базі. Ми збираємо інформацію з 2015 року і включаємо санкції, запроваджені Україною, США, ЄС, Канадою та Великою Британією.

На 1 вересня 2023 року ми зафіксували 4822 юридичні особи, що становить 67% загальної кількості юридичних осіб в базі даних, на які були накладені санкції Україною ... Зараз Україна очікує синхронізації списків з нашими партнерами ...

Незважаючи на велику кількість американських санкцій та їхню важливість для підтримки та підсилення тиску на Росію, ще багато юридичних осіб мають потрапити в санкційні списки США.

Однак, не менш важливо, щоб усі підприємства російського військово-промислового комплексу потрапили до санкційних списків країн "санкційної коаліції". Санкції США є найбільш ефективним прикладом для наших партнерів.

Навіть якщо деякі європейські посадовці почали стверджувати з грудня 2022 року, що санкції ЄС вже досягли максимального рівня, наш аналіз показує, що санкції ЄС проти юридичних осіб становлять всього 11% від загальної кількості санкцій.

Незважаючи на важливу роль Великої Британії та Канади в підтримці України у протидії російській агресії, британські та канадські санкції проти юридичних осіб поки що не мають такого самого масштабу.

Нашим висновком є необхідність синхронізації санкцій між усіма партнерами по "санкційній коаліції" та подальше посилення санкцій проти юридичних осіб.

Блокування активів, інвестиційні, експортні та інші обмеження в санкціях будуть тривати довго. Це стане одним з інструментів комунікації між країнами та групами держав. Тому кожна країна має мати відповідну структуру та процедури.

Читайте також:
  • ЄС не передає Україні заморожені активи Росії: фінський економіст знайшов пояснення
  • США ввели нові санкції проти Росії: хто потрапив до списку
  • Путін розповів росіянам байку про клопів, аби виправдати санкційний удар по РФ