СБУ викрила провокатора УПЦ (МП), який сподівався отримати від Путіна російський паспорт

Служба безпеки України зійшла на след трьох зрадників, які працювали на користь Росії. Одним з них був провокатор УПЦ МП, який мріяв отримати російське громадянство від самого Володимира Путіна. Про це інформує пресслужба СБУ.

Кіберфахівці Служби безпеки викрили трьох інтернет-агітаторів з РФ в Київській та Харківській областях.

За даними відомства, зловмисники називали збройну агресію РФ “внутрішнім громадянським конфліктом” в Україні, займалися ганебним зведенням українських солдатів та розпалювали релігійну ненависть.

У Києві

Була розкрита діяльність 42-річної союзниці координаторки масових протестів біля Києво-Печерської лаври. Під час цих подій навесні цього року вона закликала людей до опору юридичним діям правоохоронців. Встановлено, що фігурантка “проводила” ворожу пропаганду через свої сторінки в Facebook і Телеграм з загальною аудиторією більше 5 тис. підписників.

На Київщині

Була задокументована незаконна діяльність жителя Боярки, який поширював російські загадки про “єдину московську церкву” в Україні з метою підриву внутрішньо-політичної ситуації в столичному регіоні.

Для поширення провокативних повідомлень він керував своїми сторінками в Facebook, Телеграм, Вайбер, а також на заборонених платформах “Однокласники” і “Вконтакте” з аудиторією близько 5 тис. користувачів.

Також на початку повномасштабної вторгнення РФ злочинець написав заяву до “управління президента Росії з роботи з зверненнями громадян і організацій” про отримання російського громадянства.

У Харкові

Була припинена злочинна діяльність 47-річної мешканки, яка розміщувала у соціальних мережах фейкові матеріали про війну в Україні від російського “воєнкора” Олександра Сладкова.

Крім того, під час боїв за Маріуполь вона поширила підроблене відео, створене окупантами, яке мало на меті дискредитацію захисників “Азовсталю”.

Зараз за двома фактами, викритими в столичному регіоні, матеріали передано до суду, за іншим – триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин злочину та настання відповідальності.

Розслідування проводили працівники СБУ в Києві та областях за керівництва прокурорів.

“Для здійснення інформаційно-підривної діяльності на користь окупантів їхні прихильники використовували власні аккаунти в соціальних мережах та популярних месенджерах”, – повідомляється.

Там вони публікували деструктивний контент або поширювали ворожі заклики прокремлівських провокаторів з України та російських “топових” пропагандистів.

Раніше повідомлялося, що в Запоріжжі хористка Московської церкви допомагала “наводити” ворожі ракети на позиції ЗСУ.