СБУ викрила російського агента, який готував замах на Зеленського у Польщі

Розкрито спробу замаху на президента України

Служба безпеки України (СБУ) та Офіс генпрокурора разом з правоохоронцями Польщі виявили російського агента, який пропонував замах на президента України Володимира Зеленського. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Так, було затримано громадянина Польщі, який співпрацював з військовою розвідкою Росії (ГРУ). За даними слідства, задумом фігуранта був збір та передача інформації про безпеку аеропорту до Росії. Він також планував допомогти російським спецслужбам спланувати можливий замах на Зеленського під час його перебування в Польщі.

СБУ та українські прокурори надали польським колегам важливі докази у цій справі та розповіли про можливий замах. В результаті спільних зусиль країн удалось ідентифікувати та затримати агента на території Польщі.

Польська прокуратура вже висунула звинувачення проти зловмисника із звинуваченням у готовності діяти на користь іноземної спецслужби. Суд застосував запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Розслідування цієї справи проводить Агентство внутрішньої безпеки під наглядом Національної прокуратури Польщі.

СБУ висловлює подяку польським партнерам за ефективну співпрацю у боротьбі з російськими злочинами в Україні та за її межами.

Служба безпеки запобігла замаху на голову Херсонської обласної адміністрації

Служба безпеки України також успішно запобігла замаху на голову Херсонської обласної військової адміністрації.