Ще одна країна може закрити пункти пропуску на кордоні з РФ

Уряд Естонії був інформований про рішення Фінляндії про закриття чотирьох переходів на кордоні з Росією. Тепер Таллінн також розглядає можливість прийняття схожого рішення. Про це повідомив керівник прикордонної служби Естонії Вейко Коммусаар, за інформацією Postimees.

Коммусаар зазначив: "Естонія знала про рішення Фінляндії закрити чотири пункти пропуску. Це може означати, що люди, які раніше збиралися біля цих кордонів, тепер опиняться на естонських прикордонних переходах".

За словами керівника прикордонної служби, в'їзд до Євросоюзу через Естонію буде можливий тільки для тих, хто має відповідні легальні документи.

Коммусаар додав: "Ми уважно стежимо за ситуацією і, у разі потреби, готові запобігти будь-якій нелегальній міграції. Залежно від ситуації на кордоні, ми можемо повністю або частково закрити пункти пропуску".

Нагадаємо, що Фінляндія вирішила офіційно закрити свій кордон з Росією. Пункти пропуску будуть закриті вночі з п'ятниці на суботу, 18 листопада.

Раніше президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр та президент Фінляндії Саулі Ніїністе звинуватили Росію в тому, що вона допомагає біженцям з третіх країн перетнути кордони ЄС з метою дестабілізації Заходу. За словами фінського президента, Фінляндія відзначає зростання кількості мігрантів на російському кордоні, і багато з них можуть направитися до Німеччини.