Шестеро загиблих та 16 поранених - Росія вдарила по терміналу "Нової пошти" під Харковом

  • Російські загарбники здійснили ракетний удар по терміналу "Нової пошти" в селі Коротич Пісочинської громади Харківського району. У результаті цієї атаки загинуло шестеро людей, а ще 16 травмовано. Всі потерпілі були працівниками "Нової пошти", повідомив голова Харківської обласної військово-цивільної адміністрації Олег Синєгубов.
  • Згідно зі словами Синєгубова, семеро постраждалих перебувають у тяжкому стані.
  • Судячи зі слів Синєгубова, медичні працівники борються за їхні життя та надають необхідну допомогу.
  • За даними поліції Харківської області, на місці цього обстрілу працюють слідчі, криміналісти та вибухотехніки.

Після цього абзацу вставлено посилання на телеграм-канал новостей "INKORR".

  • За даними поліції, удар російських сил стався 21 жовтня приблизно о 22:20. Ударом було спричинено пожежу в офісі "Нової пошти" та вантажному автомобілі.
  • Поліція повідомила, що на момент обстрілу в офісі перебувало 22 особи, серед яких загинуло шестеро людей, та ще 16 були поранені. Постраждалі - чоловіки у віці від 19 до 43 років. Вони були госпіталізовані з різним ступенем тяжкості травм.
  • Експерти з вибухотехнічної служби знайшли уламки ракети С-300 на місці події. Слідчі, криміналісти і медичні експерти проводять огляд тіл загиблих.
  • У зв'язку з порушенням воєнного законодавства слідчі розпочали кримінальне провадження.

Президент Володимир Зеленський висловив своє співчуття родинам та близьким загиблих. Він також наголосив на необхідності збільшення тиску на державу-терориста та на необхідності відповідати на російський терор результатами на передовій. Зеленський закликав зміцнювати єдність світу в боротьбі з тероризмом і запевнив, що терористам не вдасться досягти своєї мети через насилля та вбивства.

Криміналісти поліції вдалося ідентифікувати всіх загиблих у результаті ракетного удару російських сил по кафе на Харківщині 5 жовтня. Всього росіяни убили 59 людей при прямому влучанні "Іскандером" в селі Гроза. Усі жертви є мешканцями цього району.

У той момент, коли відбувся ракетний удар, в кафе проходив поминальний обід за загиблими воїнами.