"Сезон "бавовни" триває": окупанти в Криму намагаються захиститись від ударів ЗСУ

Загарбники з Росії, що контролюють тимчасово окупований Крим, намагаються захиститися від можливих ударів ЗСУ.

Для цього окупанти на півострові проводять енергійні маневри власними силами та засобами. Про це повідомила речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк у ефірі національного телемарафону, повідомляє Gazeta.ua.

За її словами, росіяни намагаються створити величезну військову базу в Криму, де б могли розмістити свої ресурси.

"Дійсно, зараз, з урахуванням того, що сезон "бавовни" триває і ЗСУ мають можливість досягнути Криму, вони намагаються маневрами захиститися і перерозподілити сили", - зазначила Гуменюк.

Вона також розповіла, що ворожі сили частково перекидаються на захоплені території материкової України, а також намагаються захистити їх прямо в Криму.

У ніч на 30 жовтня українські війська нанесли удар по базі ракетно-зенітного полку РФ на території тимчасово окупованого Криму. Удар був завданий по базі російської протиповітряної оборони в Оленівці, повідомили місцеві Telegram-канали. Внаслідок атаки, за заявою, поранено 17 окупантів. Про загиблих наразі немає інформації.

У ніч на понеділок, 30 жовтня, в окупованому Севастополі чулися гучні звуки. Окупаційна влада повідомила про атаку безпілотниками.