Сім продуктів, які знижують артеріальний тиск

Харчування сильно впливає на артеріальний тиск.

Є продукти, які запобігають його підвищенню і тримають його у нормі.

Понад мільярд людей у світі страждають на підвищений артеріальний тиск. Ще більше людей не знають про свій стан і не лікуються, пише Very Well Fit.

Харчування відіграє ключову роль у профілактиці та контролі високого кров'яного тиску. Вживання продуктів, які містять поживні речовини, може позитивно впливати на артеріальний тиск.

Продукти з високим вмістом калію і магнію допомагають контролювати артеріальний тиск. Калій і магній є ключовими мінералами для здорового контролю артеріального тиску. Вони допомагають стінкам кровоносних судин розслабитися, коли серце скорочується.

Сім продуктів для покращення артеріального тиску:

Лосось та інші жирні сорти риби

Лосось, тунець, скумбрія, сардини та смугастий окунь містять багато омега-3 жирних кислот.

Вони допомагають знизити кров'яний тиск, зменшують запалення. Запалення в організмі може призвести до пошкодження слизової оболонки кровоносних судин і спричинити жорсткість артерій, що з часом призводить до високого кров'яного тиску.

Горіхи та насіння

Гарбузове, лляне, насіння чіа, фісташки, волоські горіхи та мигдаль, можуть позитивно впливати на артеріальний тиск. Горіхи та насіння є хорошим джерелом клітковини, а також концентрованим джерелом амінокислоти аргініну.

Він необхідний для вироблення в організмі оксиду азоту сполуки, важливої для розслаблення кровоносних судин і зниження артеріального тиску.

Листова зелень

Поживні речовини у мангольді і шпинат знижують кров'яний тиск.

Ці два види зелені багаті на калій та магній. Крім того, шпинат містить багато нітратів, які можуть допомогти знизити кров'яний тиск.

Буряк

Буряк є джерелом поживних речовин, коли йдеться про здоров'я серця та кров'яний тиск. Буряк також містить багато корисних нітратів, які можуть сприяти збільшенню кровотоку та зниженню кров'яного тиску.

Ягоди

Ягоди багаті на антиоксиданти, зокрема антоціани, які надають їм яскравого кольору та сприяють зниженню ризику серцевих захворювань.

Антоціани є важливими поживними речовинами для зниження артеріального тиску. Вони підвищують рівень оксиду азоту в крові та зменшують вироблення молекул, які обмежують кровотік.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Помідори

Помідори містять багато калію та лікопіну. Лікопін важливий каротиноїдний пігмент, який добре впливає на здоров'я серця знижує артеріальний тиск. Помідори є хорошим джерелом калію, який відіграє важливу роль у розслабленні кровоносних судин і зниженні кров'яного тиску.

Йогурт

Йогурт не тільки багатий на білок, але й на мінерали, які регулюють кров'яний тиск. Одне дослідження показав, що люди після трьох порцій молочних продуктів на день, мали на 13% меншу ймовірність високого кров'яного тиску.

Американські вчені створили препарат, який здатний знизити та тримати у нормі кров'яний тиск у гіпертоніків одразу на півроку. Зілебезіран вводять у організм як ін'єкції. Препарат запобігає виробленню ангіотензину гормону, що звужує кровоносні судини.