«Симпатичні хлопці, але скоро загинуть»: експосол розповів, як Британія попереджала українців про війну

Уряд Великої Британії на початку війни українців чесно попередив про плани Росії з вторгнення і каже, що треба готуватися до боротьби. Але британці не дуже вірять, що українці зможуть перемогти. Це розповів екс-посол України в Великій Британії Вадим Пристайко у інтерв'ю Радіо Свобода.

Люди сумнівалися, що ми виживемо в цій війні. Вони дивилися на мене як на хворого. Казали, що ми загинемо, що росіяни йдуть і так далі. Я завжди говорив їм, що не буде легко, але ми будемо битися до кінця. Але вони просто поглядали на мене як на хворого, – розповів Пристайко.

За словами екс-посла, Британія не була готова укладати домовленості з Росією у разі окупації Києва.

Можливо, Британія була однією з тих країн, які не були готові. Вони пропонували нам братися до зброї. Може, не все, що нам потрібно було, але вони були готові воювати і казали, що треба воювати. Вони згадували, що саме вони воювали проти нацизму, коли всі інші країни в Європі здавалися. Так вони налаштовували нас, – пояснив Пристайко.

До речі, президент Зеленський звільнив Вадима Пристайка з посади посла в Великій Британії.

Раніше голова Інституту світової політики Віктор Шлінчак припустив, що звільнення Пристайка може бути пов'язане зі заявою екс-посла про нездоровий сарказм Зеленського відносно міністра оборони Великобританії.