Сирський розповів, яке завдання отримали російські окупанти до 9 травня

Російське керівництво заставило війська захопити Часів Яр до 9 травня - Генштаб ЗСУ

Головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський повідомив, що найвище військове керівництво Росії поставило завдання своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня.

Як передає "Хвиля", про це повідомляє Генштаб ЗСУ.

Так, за словами Сирського, ворог також зосереджує зусилля для прориву нашої оборони на захід від Бахмута, виходу до каналу Сіверський Донець – Донбас, оволодіння населеним пунктом Часів Яр, створення умов для подальшого просування до Краматорської агломерації.

При цьому він зазначив, що реалізувати плани окупантам заважає героїчна оборона українських бригад, які "буквально вгризлися в землю, стримуючи щоденні атаки ворога".

Використовуючи чисельну перевагу та різні мотиваційні фактори, у тому числі й розстріли, окремі групи піхоти противника вийшли до мікрорайону "Новий", але були знищені ударами FPV-камікадзе та вогнем артилерії.

"Водночас, загроза залишається актуальною, з урахуванням того, що вище російське військове керівництво поставило завдання своїм військам захопити Часів Яр до 9 травня", - заявив головнокомандувач ЗСУ.

Сирський також наголосив, що з метою адекватного реагування на дії противника та зміцнення оборони наших військ на цьому напрямку було вжито заходів щодо суттєвого посилення бригад боєприпасами, дронами, засобами РЕБ.

Нагадаємо, Сирський назвав "найгарячу" ділянку на фронті.