Сирський розповів про ситуацію на Авдіївському та Куп'янському напрямках

Зустріч головнокомандувача ЗСУ та міністра оборони на передовій

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський та міністр оборони України Рустем Умєров здійснили поїздку до військових частин на Авдіївському та Куп'янському напрямках. Про це повідомив сам Сирський. Він зазначив, що ситуація на передовій надзвичайно складна і напружена. Російські окупанти продовжують зростати свої сили та мають чисельну перевагу. Ворог не звертає увагу на втрати і застосовує тактику "м'ясних штурмів".

У той же час, на Авдіївському напрямку протягом минулої доби війська Сил оборони України відбили 29 атак ворога. Окрім цього, російські окупанти активно використовують авіацію, наносять удари керованими бомбами, стріляють мінометами та артилерією по українських позиціях.

Сирський і Умєров зустрілися з командирами бригад, тактичних груп та угруповань, які ведуть оборону в складних умовах. Вони проаналізували наявні ресурси та потреби військ. За результатами зустрічі було прийнято ряд важливих рішень, спрямованих на посилення бойових здібностей військових частин та запобігання діям ворога.

"Ми робимо все можливе, щоб не допустити просування ворога і зберігати наші позиції. Незважаючи на складну ситуацію, війська Сил оборони завдають значних втрат ворогу. Також ми приймаємо всі можливі заходи для мінімізації своїх втрат та збереження життя наших воїнів", - заявив Сирський.

Нагадаємо, раніше Сирський зазначив, що швидкість завершення війни залежить від певних факторів.