Ситауція на фронті. Росіяни посилюють артилерійські та авіаційні обстріли

Необхідно звернути особливу увагу на повідомлення про те, що Головнокомандувач ЗСУ Залужний провів розмову з начальником Об'єднаного комітету начальників штабів США генералом Чарльзом Брауном. Там було сказано дві основні речі.

Перша - наші війська продовжують наступальні дії на заданих напрямках і наносять значні втрати противнику у живій силі та техніці.

Це свідчить про те, що вислів "позиційний тупик" більше використовується у контексті оперативного мистецтва, ніж реальної оцінки положення на фронті, включаючи західних партнерів. Наші війська продовжують наступати там, де це можливо.

Друга основна інформація - нашим захисникам потрібні в першу чергу снаряди, дрони та засоби протиповітряної оборони. Історія про необхідність технологічної переваги для перемоги над ворогом все ще акутальна.

Також варто відзначити, що російські окупанти особливо активно використовують авіацію на Авдіївському та Маріїнському напрямках.

Що стосується окремих напрямків:

Авдіївський

У зв'язку з інтенсивними бойовими діями на цьому напрямку, будь-які спроби зафіксувати поточну лінію боєзіткнення зараз будуть неактуальними. Особливо це стосується ISW.

Бахмутський напрямок

Поки наше військо продовжує штурмувати позиції на південному фланзі від Бахмуту, росіяни збільшують тиск на наші позиції на північному фланзі від міста.

Важливо зазначити, що ми продовжуємо утримувати околиці Бахмуту.

Південь

Не варто детально обговорювати можливі деталі операції Сил оборони України на лівобережній Херсонщині, як це часто робиться, враховуючи принцип "інформаційної безпеки".

Росіяни збільшують обстріли Херсона та інших населених пунктів на правобережжі, сподіваючись залякати цивільне населення і завадити діям ЗСУ.

Якщо є що обговорювати, то це проблеми, які самі рашисти мають на Лівобережжі і відкрито демонструють.

Наразі здається, що росіяни мають проблеми з нашими дронами і супротивом до їхніх засобів електронної боротьби, оскільки вони вже почали розміщувати "антидронові" сітки на дорогах, як це колись робили біля Бахмуту.

З розширенням мобілізації в армії РФ хаос в їхньому управлінні продовжується, і ворогу все ще необхідно моніторити наші відкриті джерела для прийняття рішень.