«Ситуація більш, ніж складна»: Садовий розказав про наслідки атаки на Львів (фото, відео)

У Львові внаслідок атаки з боку Росії одна людина загинула і вісім звернулися за медичною допомогою. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Ситуація більш складна, ніж я думав з самого початку», – повідомив Садовий.

Мер підтвердив, що у Львові загинула одна людина і вісім звернулися за медичною допомогою. Одна постраждала знаходиться у важкому стані. «Є дуже багато руйнувань. Поруч є будинки. Фактично десять будинків зазнали руйнувань. В деяких взагалі усі вікна повилітали, двері покрутило. Також наша комунальна школа», – розповів Садовий.

За його словами, канікули для дітей будуть продовжені. «Можливо знадобиться місяць і більше, щоб відновити все», – додав міський голова.

Рятувальники Державної служби України з надзвичайних ситуацій якісно допомогли на об'єктах критичної інфраструктури міста, де сталося пожежа, повідомив Садовий.

Садовий також повідомив, що Львів і його область зазнали атаки з боку російських дронів-камікадзе типу «Шахед» і ракет.

«Ми наразі обговорюємо питання про повну компенсацію втрат для людей. Головне зараз – відновити життєдіяльність будинків», – заявив Садовий.

Він також зауважив, що міська влада допоможе мешканцям пошкоджених будинків з переселенням, якщо це буде необхідно.

Голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив, що через ракетний удар 29 грудня постраждали 15 людей. «Кількість постраждалих у Львові зросла до 15», – написав він.

Крім того, за словами Козицького, відомо про часткові руйнування в 13 житлових будинках та двох школах.

«Багато пошкоджених автомобілів. Рятувальні роботи тривають. На місці працюють усі профільні служби», – додав голова ОВА.

Раніше повідомлялося, що внаслідок російської атаки по Львову сьогодні зранку, 29 грудня, пошкоджено житлові будинки, три школи та дитячий садок.