Ситуація на фронті та результати атаки у Криму: Зеленський заслухав звіт Сирського

Зеленський провів щоденний звіт щодо ситуації з безпекою

Президент України Володимир Зеленський повідомив про ситуацію з безпекою в країні. Він зазначив, що були представлені доповіді про надходження техніки та боєприпасів, а також про розподіл за бойовими та комплектування резервних бригад. Зеленський підкреслив, що частка власного виробництва постійно зростає, зокрема в квітні було випущено десять самохідних артилерійських установок "Богдана".

"Держава укладає з нашими підприємствами серйозні, тривалі контракти, що дають прогнозованість, можливість набирати людей та залучати інвестиції. Вже цього місяця наша промисловість вперше видає 10 "Богдан", у травні й надалі ще більше", - розповів Зеленський.

Зеленський провів щоденний звіт щодо ситуації з безпекою / Фото: Телеграм Зеленського

Крім того, президент зазначив, що була представлена доповідь про поточну ситуацію на полі бою та результати удару по російських об'єктах у Криму. За його словами, окупанти зазнали значних втрат, а Росія переміщає свої кораблі, зокрема носії ракет "калібрів", на Каспійське море.

Міністерство внутрішніх справ повідомило про завершення пошуково-рятувальної операції у Чернігові та ліквідацію наслідків обстрілу безпілотниками. Також було обговорено методи боротьби з російським пропагандистським телевізійним сигналом у прикордонних регіонах.

Зеленський висловив свою підтримку Збройним Силам України за "правильний" удар по летовищу в Джанкої.