Ситуація в регіонах: влучання в житловий будинок у Дніпрі та загиблі на Донеччині

Учора від ворожих обстрілів постраждали дванадцять регіонів України. Про ситуацію в регіонах станом на 9:00 повідомили обласні державні адміністрації.

Кіровоградщина

У Кропивницькому районі уламки збитого ворожого шахеда пошкодили приватний будинок та лінію електропередач. Попередньо - без постраждалих.

Черкащина

Уночі під час повітряної тривоги знищено ворожий БпЛА. Минулося без потерпілих і руйнувань.

Чернігівщина

За добу - шість обстрілів (25 вибухів). Ворог із мінометів обстрілював Корюківський та Новгород-Сіверський райони. Інформація щодо втрат серед місцевого населення, чи пошкодження цивільної інфраструктури не надходила. Дані уточнюються.

Сумщина

Уночі росіяни здійснили чотири обстріли прикордонних територій та населених пунктів області. Зафіксовано 10 вибухів з мінометів та артилерії. Обстрілів зазнали Білопільська та Хотінська громади. Попередньо - без наслідків. Вчора протягом дня росіяни здійснили 21 обстріл прикордонних територій та населених пунктів області. Зафіксовано 138 вибухів. Обстрілів зазнали Білопільська, Краснопільська, Великописарівська, Середино-Будська, Свеська громади. У Середино-Будській громаді в результаті мінометного обстрілу пошкоджені два приватні домоволодіння.

Запорізька область

Минулої доби ворог завдав 169 ударів по 22 населених пунктах. Загарбники здійснили 5 РСЗВ-обстрілів та 35 БпЛА-атак. Обстрілів зазнали Гуляйпіль, Залізничний, Новоандріївка, Мала Токмачка, Новодарівка, Червоний, Левадний, Полтавка та інші населені пункти. Надійшло 6 повідомлень про руйнування житлових будинків. Мирні жителі не постраждали.

Дніпропетровщина

За вчорашній день - 12 артобстрілів, 3 удари дронами-камікадзе. Від ворожого терору постраждали райцентр, Мирівська, Марганецька і Покровська сільські громади. Один загиблий і двоє постраждалих. 16-річна дівчинка та 66-річний чоловік отримали осколкові поранення і госпіталізовані у стані середньої тяжкості. Ще 4 людини знадобилися допомога лікарів через стрес.

Харківщина

Артилерійських та мінометних ударів ворога зазнали понад 15 населених пунктів Харківщини. За добу противник здійснив 143 обстріли (551 снаряд).

Донеччина

По населених пунктах області росіяни здійснили 19 обстрілів. Вид озброєння - ЗРК "С-300", авіаудари "КАБ-500", РСЗВ "Ураган", "Град", артилерія. Пошкоджено 48 житлових будинків, ЛЕП, господарська споруда, автомобілі. Троє загиблих та 10 поранених.

Миколаївщина

Уночі знищено п'ять БпЛА типу Shahed 131/136. Вчора ворог обстріляв м. Очаків. Постраждалих немає.

Херсонщина

За добу противник здійснив 89 обстрілів (382 снаряди), з них по м. Херсон - 5 обстрілів (24 снаряди). Рашисти поцілили в райони 23 населених пунктів області, об'єкт критичної інфраструктури та територію заводів у Херсоні. Є постраждалі - поранені та травмовані люди, пошкоджені будинки та автомобілі.

Триває 683-й день війни Росії проти України. За добу відбулося 45 бойових зіткнень.