Скандальний номер про переселенку зі Скадовська: Кошовий вважає, що до гумористів «доколупалися»

Скандал навколо новорічного номера гумористів студії "Квартал 95"

Художній керівник та актор Студії "Квартал 95" Євген Кошовий заявив, що скандал навколо новорічного номера гумористів, який викликав обурення у суспільстві, є бажанням глядачів "доколупатися". Глядачі завжди знайдуть причини для хейту, якщо мають таке завдання. Примітно, що найбільше хейту отримала виконавиця ролі переселенки Ірина Гатун, тоді як її партнеру по номеру Юрію Великому вдалося відбутися меншими втратами.

Кошовий вважає, що команда "Квартал 95" не мала захищати Гатун, оскільки таким чином просто розганяють тему. Звідки почали розганяти цю тему, це політика. З Ірою Гатун команда спілкувалася по телефону та привітала її з бойовим хрещенням у "Вечірньому Кварталі".

У новорічному випуску "Квартал 95" показали пародію, в якій російськомовна дівчина з Скадовська намагається говорити українською, часто помиляючись. Міський голова Скадовська Олександр Яковлєв закликав гумористичне шоу вибачитися перед людьми за образливий жарт.

Телеканал "1+1" подав скаргу до Комісії з журналістської етики через образливий жарт "Кварталу 95" про жителів Скадовська, після чого програма була перемонтована і опублікована без цього номеру.

Народний депутат Юлія Яцик також звернулася до Офісу генерального прокурора через скандальний номер.