Скільки грошей потрібно у США для комфортної старості: американці шокували відповіддю

Громадяни США стверджують, що для комфортного виходу на пенсію вони потребують $1,46 млн, однак не всі володіють такою сумою. Про це свідчать результати дослідження компанії Northwestern Mutual. Більшість американців визнала, що має менше $89 тис. накопичень на старість.

«Кількість людей, які можуть комфортно вийти на пенсію, досягла історичного мінімуму, а різниця між їхніми цілями та реальним станом речей ніколи не була такою великою», - пояснює директор зі стратегії Northwestern Mutual Адіті Джавері Гокхале.

«Інфляція розпухає наші очікування щодо пенсійних заощаджень і тисне на здатність планувати та залишатися дисциплінованими», - додає він.

Потреба в бажаній сумі постійно зростає через інфляцію. Зазначається, що минулого року американці в опитуванні вказували $1,27 млн як комфортну суму для виходу на пенсію. З тих пір ця сума зросла на 15%, а з 2020 року - на 53%. Вчені стверджують, що $1,46 млн є досяжною цифрою.

«Ключем до досягнення цієї мети є постійна економія. Чим раніше почнете, тим краще», - зазначено в статті.

До речі, світу загрожує серйозна пенсійна криза через збільшення тривалості життя. Таку думку висловив голова та CEO найбільшого у світі керуючого фонду BlackRock Ларрі Фінк, чий фонд має активи на трильйони доларів. Про це повідомляє The Telegraph. За словами Фінка, триваліше життя означає, що деяким працівникам доведеться виходити на пенсію пізніше, щоб їх заощаджень вистачило до самої смерті.

71-річний Ларрі Фінк, голова BlackRock, визнає, що тими пенсійними заходами, які вживаються, недостатньо, щоб забезпечити достатню суму грошей для збереження пенсії. Він стверджує, що потрібні "негайні" заходи, щоб допомогти людям створити більший пенсійний фонд на майбутнє.