«Слуга» Безугла винесла на обговорення питання щодо служби в армії одного з членів сім’ї

Головний висновок заяви Мар'яни Безуглої, заступниці голови Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, полягає в тому, що кожна родина повинна мати свій вклад у захист України. Вона вважає, що принаймні один член родини повинен бути на фронті, хоча це має бути зроблено добровільно. Безугла також запитує, як щодо вкладу кожної сім'ї, не роблячи при цьому жодних висновків.

Згодом нардепка цитує думки фейсбук-користувачів, які розділилися на цю тему. Дехто запитує, чому жінок не мобілізують на рівні з чоловіками, а інші зазначають, що суспільство все ще живе патріархальними стереотипами. Також висловлена підтримка ідеї, що якщо з родини вже є чоловік, який воює, то від жінок вимагатимуться жертви, і навпаки, якщо воює жінка, то чоловіка не будуть залучати до військових дій. В цій ситуації хтось має служити на фронті, а хтось залишатися вдома.

Нагадаємо, раніше Безугла висловила свою незгоду з головою Служби безпеки України Іваном Бакановим та міністром оборони Олексієм Резніковим, поки вони не були звільнені. Вона також натякала, що наступним у черзі на звільнення може бути головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Читайте також:

  • Рада готує комплексний закон щодо мобілізації: коли його можуть ухвалити
  • Між Безуглою та речником Повітряних Сил розгорівся скандал