Що відбувається в Авдіївці: журналісти розповіли деталі

Окупанти з Росії намагаються оточити й захопити Авдіївку, проте це має свої наслідки для них. Контроль над цим містом дозволить їм контролювати ділянку фронту, а також відкривати шлях з Донецька до інших українських міст. Залишилось лише близько 1600 жителів в Авдіївці, які отримують допомогу волонтерів. Проте, минулого тижня російський дрон скинув вибухівку на автобус з хлібом, але водій встиг вижити.

За словами Майкла Гофмана, старшого наукового співробітника програми "Росія і Євразія" у Фонді Карнегі, російські сили домагаються перехопити ініціативу, проте захоплення Авдіївки не допоможе їм значно покращити їх позиції. Втім, досить неправдоподібно, що вони зможуть підтримувати наступальний темп і здобути значний прорив. Вже до вторгнення в місті припинилось водопостачання, а в квітні 2022 року зникла електроенергія.

Журналісти описують деякі райони Авдіївки як перетворені на місячну поверхню. Вулиці завалені шрапнеллю, будинки розірвані на шматки та повні руїн. Місто зазнало інтенсивних обстрілів з боку української артилерії, яка намагалась зупинити наступ росіян.

Росіяни на Донбасі не припиняють спроби захопити Авдіївку у Донецькій області. Збройні сили України на фронті відбили 20 ворожих атак на Авдіївському напрямку, повідомив речник Генерального штабу Андрій Ковальов. Водночас, українські військові здійснюють атаки на позиції російських військ на південь від Бахмута.