Шольц підтримав заклик Макрона щодо захисту Європи від РФ

Європу потрібно захищати від загроз Росії та Ірану - Шольц

Канцлер ФРН Олаф Шольц підтримав заяву президента Франції Еммануеля Макрона щодо необхідності захисту Європи від загроз з боку Росії та Ірану.

Раніше Макрон попередив про загрозу для Європи та необхідності терміново об'єднати зусилля, посилити оборонну промисловість для протистояння.

"Франція та Німеччина разом хочуть, щоб Європа залишалася сильною. Ваша промова містить хороші імпульси для досягнення цього. Разом ми просуваємо ЄС уперед: політично та економічно. За суверенний та інноваційний ЄС! Хай живе Європа!" - написав Шольц у соцмережі французькою у відповідь Макрону.

Президент Франції Еммануель Макрон 25 квітня закликав до посилення більш інтегрованої європейської оборони, зауважив, що континент не повинен стати васалом США, і окреслив своє бачення Європейського Союзу на глобальній арені.

"Існує ризик, що наша Європа може загинути. Ми не готові протистояти ризикам", - сказав Макрон, додавши, що військовий, економічний, торговельний та інший тиск може послабити членів ЄС.

Президент Франції заявив, що не можна дозволити Росії перемогти Україну, і закликав до посилення потенціалу кібербезпеки Європи, тісніших оборонних зв'язків з Великою Британією та створення європейської академії для підготовки високопоставленого військового персоналу.

"Немає оборони без оборонної промисловості... Ми повинні виробляти більше, ми повинні виробляти швидше, і ми повинні виробляти як європейці", - сказав він.

Радники Макрона назвали його промову внеском Франції у стратегічний порядок денний ЄС на наступні п'ять років.

Джерело: Букви