Соратник Шарія втратив посаду у військовому виші – ЗМІ

Зміни у керівництві Військового інституту Київського національного університету ім. Шевченка

Геннадій Ніколайчук, колишній кандидат у депутати від партії блогера Анатолія Шарія, більше не очолює кафедру журналістики у Військовому інституті Київського національного університету ім. Шевченка (ВІКНУ). Про це повідомляє "Детектор медіа".

За інформацією з джерел, Ніколайчука зняли з посади під тиском публічності. Керівництво ВІКНУ вже проводить співбесіду з кандидатами на цю посаду. Крім того, Ніколайчук не може повернутися на попередню посаду, оскільки вона вже зайнята іншим офіцером.

Пресслужба вишу не коментує цю ситуацію. За офіційними даними, надання оцінок буде можливим після завершення розслідування. Сам Ніколайчук наразі утримується від коментарів.

Нагадаємо, Ніколайчук є майстром спорту з боксу і віце-президентом Федерації боксу Києва. Він також був членом правління Асоціації спортивних журналістів України. У 2019 році він балотувався до Верховної Ради від Партії Шарія, але партія програла вибори. Після цього Ніколайчук став начальником групи міжнародних зв'язків в центральному спортивному клубі Збройних сил України.

Підозра блогеру Анатолію Шарію

У 2023 році Служба безпеки України оголосила нову підозру блогеру Анатолію Шарію, якого звинувачують у співробітництві з ФСБ Росії. За даними служби, він допомагав створювати підставні відео з допитів українських полонених. Шарій проживає в Іспанії з 2019 року і, за словами Офісу генпрокурора, звідти організує проросійські акції та поширює антиукраїнські матеріали.