Спікером Палати представників США може стати союзник Трампа

Республіканець Джим Джордан хоче стати наступним спікером Палати представників США.

Також на посаду претендує лідер більшості в Палаті представників Стів Скаліз, пише CNN.

Джордан є представником штату Огайо. Він очолює судовий комітет Палати представників. Це важливий орган для реалізації пріоритетів розслідувань республіканців. Це один з трьох комітетів, що стоять за розслідуванням щодо імпічменту президента Джо Байдена.

59-річний республіканець Джордан уже двічі намагався стати спікером палати представників. Робив спроби 2019 року та у січні 2023 року. Тоді він посів третє місце в другому турі. Він відкрито підтримує Дональда Трампа.

4 жовтня Джордан заявив, що він проти пакета допомоги Україні.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Наскільки я розумію, в якийсь момент нам доведеться правильно впоратися з цим процесом асигнувань, ми спробуємо зробити це протягом наступних 41 дня. Найгострішою проблемою для американців є не Україна. Це ситуація на кордоні, і це кримінал на вулицях", - сказав він.

Раніше кандидат у спікери казав, що американські платники податків не повинні "бути на гачку" для збільшення оборонної допомоги Україні.

"Я думаю, що ми ніколи не маємо забувати, що Росія тут є і була агресором, і ми підтримували Україну, як і повинні. Я за те, щоб допомогти Україні. Я просто не думаю, що американський платник податків повинен продовжувати давати, давати і давати", - заявляв він у вересні 2022 року.

У Палаті представників Сполучених Штатів голосуванням двох партій відправили у відставку спікера Кевіна Маккарті.

Раніше Маккарті заявляв, що хоче допомогти Києву, але проблеми США мають бути в пріоритеті.

За його словами, нині на американському кордоні помирає більше громадян його країни, ніж на війні в Україні.

Джо Байден закликав Конгрес оперативно затвердити допомогу Україні, яку було виключено із плану тимчасових витрат.

Байден наголосив, що Сполучені Штати "категорично не можуть дозволити" припинення американської підтримки України за жодних умов.