Співробітників Siemens звинуватили у порушенні кримських санкцій проти РФ

Співробітникам концерну Siemens, які свідомо постачали газові турбіни до Криму попри ембарго після анексії 2014 року, були висунуті обвинувачення, повідомляє Wirtschaftswoche.

Загалом четверо німців і один швейцарець сприяли продажу чотирьох газових турбін російській державній компанії 8 років тому, знаючи, що вони зрештою опиняться в Криму, який був анексований Росією у 2014 році. Це є порушенням ембарго.

Незаконне постачання газових турбін Siemens до Криму виявилося у 2017 році, а зараз прокуратура висуває обвинувачення п'ятьом чоловікам, серед яких і нинішній співробітник Siemens.

За даними прокуратури, чоловіки вивезли турбіни вартістю 111 мільйонів євро до Санкт-Петербурга через порт Гамбурга з листопада 2015 року по січень 2016 року. Замість встановлення їх на півдні Росії, як було домовлено, російський замовник Siemens використав їх на електростанціях у Севастополі та Сімферополі, які забезпечують енергопостачання Криму.

Прокурори твердять, що п'ятеро обвинувачених діяли з метою отримати вигоду від продажу турбін та контракту на обслуговування.

Siemens і Siemens Energy вважають себе жертвами свого російського клієнта Технопромекспорт (ТПЕ), але співпрацюють зі слідчими.

П'ятеро обвинувачених заперечують звинувачення.

Джерело: Еспресо