«Спроба провокації». Польський генерал про порушення повітряного простору

Порушення повітряного простору Польщі внаслідок російської атаки

Сьогодні вранці, під час атаки Росії на Україну, Польща зафіксувала порушення свого повітряного простору. Існує ймовірність, що це була навмисна провокація. Про це повідомив генерал польської армії Роман Полько.

Генерал зазначив, що аналіз траєкторії польоту об'єкта і визначення його походження вимагають більше часу. Але необхідно усвідомлювати, що на території України триває війна і будь-яка ракета може перетнути польський кордон.

За словами генерала, Україна використовує застарілі системи протиповітряної оборони, які можуть збитись з курсу. Він також подумки припускає, що російські терористи можуть навмисно проводити операції або обстріли біля українсько-польського кордону, оскільки там немає жодних військових угруповань.

«Інтенсивних бойових дій немає. Це, безумовно, провокаційні дії, щоб дестабілізувати або спровокувати і польську сторону. Це показово», - підкреслив він.

Нагадаємо, що у п'ятницю вранці у повітряний простір Польщі з боку України увійшов неідентифікований літальний об'єкт.

Вже у листопаді 2022 року Росія влаштувала масований ракетний удар по Україні, що призвело до загибелі двох осіб в прикордонному селищі Польщі. Це призвело до скликання Комітету Ради міністрів з питань національної безпеки і оборони Польщі та підвищення боєготовності деяких підрозділів.

Спікер Оперативного командування Збройних сил Польщі Яцек Горишевський заявив, що невідомий об'єкт був помічений в районі Замостя. "Ми розглядаємо всі можливі версії і проводимо слідство", - сказав він.

За даними експертів, ракета впала в селі Вожучин-Кукроня в Томашівському повіті.